POKARMY ZAWIERAJĄCE SOLE KOMÓRKOWE
POKARMY BOGATE W POSZCZEGÓLNE SOLE KOMÓRKOWE
FOSFORAN POTASU / KALI PHOS
jabłka, kalafior, kapusta, sałata, fasola biała, soja, ogórki, szpinak, dynia, orzechy laskowe, orzechy arachidowe, orzechy ziemne, orzechy włoskie, migdały, soczewica, chrzan, oliwki
SIARCZAN SODU / NAT SULPH
soczewica, szpinak, owies, buraki, boćwina, kalafior, kapusta, ogórki, chrzan, cebula, dynia
CHLOREK POTASU / KALI MUR
ogórek, morele, szparagi, zielona fasola, buraki, brukselka, marchew, kalafior, kukurydza, seler, pomarańcze, śliwki, gruszki, brzoskwinie, ananas, pomidory, orzechy ziemne, orzechy laskowe, soczewica, szpinak, soja, nasiona sezamu, ziemniaki
FLUOREK WAPNIA / CALC FLUOR
żywność pełnoziarnista, nabiał, surowe warzywa, soja, nasiona sezamu, szpinak, brokuły, grzyby, kapusta, kalafior, brukselka, sałata, dynia, pomidory, rzeżucha
FOSFORAN MAGNEZU / MAG PHOS
biała fasola, soja, kukurydza, szparagi, kapusta, groch, jabłka, pszenica, jęczmień, jagody, kokos, ogórek, figi, pomarańcze, cebula, migdały, orzechy: włoskie, ziemne, brazylijskie
SIARCZAN POTASU / KALI SULPH
szpinak, soczewica, groszek, orzechy, jagody, cykoria, czereśnie, marchew, endywia, agrest, warzywa liściaste, pszenica, owies, brzoskwinie, żyto, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, migdały
FOSFORAN SODU / NAT PHOS
soczewica, szparagi, szpinak, owies, oliwki, marchew, jabłka, buraki, seler, kukurydza, kokos, figi, groch, ryż, rodzynki, migdały, truskawki, pszenica, rzeżucha
SIARCZAN WAPNIA / CALC SULPH
owies, migdały, ogórki, soczewica, soja, kalafior, szparagi, kalafior, wiśnie, czereśnie, orzechy kokosowe, orzeszki ziemne, figi, czosnek, jarmuż, por, cebula, śliwki, rzepa, rzodkiewki, agrest, jeżyny, truskawki
KRZEMIONKA / SILICA
proso, ryż, całe ziarna, groch, marchew, ogórki, truskawki, pietruszka, szparagi, migdały, jęczmień, pszenica, owies, kapusta, endywia, figi, agrest, sałata
FOSFORAN WAPNIA / CALC PHOS
migdały, ogórki, owies, fasola sojowa, biała fasola, mniszek, wiśnie, czereśnie, szpinak, daktyle, szparagi, jagody, żyto, pszenica, jęczmień, kokos, sałata, soczewica,
CHLOREK SODU / NAT MUR
buraki czerwone, soczewica, rzodkiewka, pomidory, sól morska, seler, jabłka, szparagi, marchew, kapusta, kokos, ogórki, kasztany, truskawki
FOSFORAN ŻELAZA / FERRUM FOS
szpinak, orzechy laskowe, ryż, soja, nasiona sezamu, pomidory, owies, jagody, szparagi, buraki, marchew, porzeczki, daktyle, winogrona, rodzynki, jeżyny, truskawki, sałata