POKARMY ZAWIERAJĄCE SOLE KOMÓRKOWE

POKARMY BOGATE W POSZCZEGÓLNE SOLE KOMÓRKOWE

FOSFORAN POTASU / KALI PHOS

jabłka, kalafior, kapusta, sałata, fasola biała, soja, ogórki, szpinak, dynia, orzechy laskowe, orzechy arachidowe, orzechy ziemne, orzechy włoskie, migdały, soczewica, chrzan, oliwki

SIARCZAN SODU / NAT SULPH

soczewica, szpinak, owies, buraki, boćwina, kalafior, kapusta, ogórki, chrzan, cebula, dynia

CHLOREK POTASU / KALI MUR

ogórek, morele, szparagi, zielona fasola, buraki, brukselka, marchew, kalafior, kukurydza, seler, pomarańcze, śliwki, gruszki, brzoskwinie, ananas, pomidory, orzechy ziemne, orzechy laskowe, soczewica, szpinak, soja, nasiona sezamu, ziemniaki

FLUOREK WAPNIA / CALC FLUOR

żywność pełnoziarnista, nabiał, surowe warzywa, soja, nasiona sezamu, szpinak, brokuły, grzyby, kapusta, kalafior, brukselka, sałata, dynia, pomidory, rzeżucha

FOSFORAN MAGNEZU / MAG PHOS

biała fasola, soja, kukurydza, szparagi, kapusta, groch, jabłka, pszenica, jęczmień, jagody, kokos, ogórek, figi, pomarańcze, cebula, migdały, orzechy: włoskie, ziemne, brazylijskie

SIARCZAN POTASU / KALI SULPH

szpinak, soczewica, groszek, orzechy, jagody, cykoria, czereśnie, marchew, endywia, agrest, warzywa liściaste, pszenica, owies, brzoskwinie, żyto, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, migdały

FOSFORAN SODU / NAT PHOS

soczewica, szparagi, szpinak, owies, oliwki, marchew, jabłka, buraki, seler, kukurydza, kokos, figi, groch, ryż, rodzynki, migdały, truskawki, pszenica, rzeżucha

SIARCZAN WAPNIA / CALC SULPH

owies, migdały, ogórki, soczewica, soja, kalafior, szparagi, kalafior, wiśnie, czereśnie, orzechy kokosowe, orzeszki ziemne, figi, czosnek, jarmuż, por, cebula, śliwki, rzepa, rzodkiewki, agrest, jeżyny, truskawki

KRZEMIONKA / SILICA

proso, ryż, całe ziarna, groch, marchew, ogórki, truskawki, pietruszka, szparagi, migdały, jęczmień, pszenica, owies, kapusta, endywia, figi, agrest, sałata

FOSFORAN WAPNIA / CALC PHOS

migdały, ogórki, owies, fasola sojowa, biała fasola, mniszek, wiśnie, czereśnie, szpinak, daktyle, szparagi, jagody, żyto, pszenica, jęczmień, kokos, sałata, soczewica,

CHLOREK SODU / NAT MUR

buraki czerwone, soczewica, rzodkiewka, pomidory, sól morska, seler, jabłka, szparagi, marchew, kapusta, kokos, ogórki, kasztany, truskawki

FOSFORAN ŻELAZA / FERRUM FOS

szpinak, orzechy laskowe, ryż, soja, nasiona sezamu, pomidory, owies, jagody, szparagi, buraki, marchew, porzeczki, daktyle, winogrona, rodzynki, jeżyny, truskawki, sałata