NAWYKI ŻYWIENIOWE W ASTROLOGII

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, dlaczego niektórzy z nas uwielbiają dodawać do potraw więcej soli, cukru lub pieprzu? Albo, dlaczego niektórzy z nas przepadają za pikantnym jedzeniem, a stronią od kwaśnych pokarmów? Zgodnie z astrologią, nasze nawyki żywieniowe odsłaniają, która planeta w horoskopie jest słaba w danym okresie czasu.

Na przykład, Wenus i Księżyc mają biały kolor. Gdy jedna z tych planet na astrologicznym wykresie jest słaba, ludzie często z przyjemnością sięgają po takie produkty, jak mleko, twaróg, biały ryż, masło klarowane czy białe słodycze.

Podobnie, osoby ze słabym Saturnem często mają ochotę na potrawy smażone i tłuste – będą oddawać się im bez opamiętania.

Osoby ze słabym Słońcem, w każdym daniu chcą mieć słodko-kwaśny smak. Mają tendencję do dodawania odrobiny więcej soli i różnych sosów, aby uzyskać pożądany smak.

ZAGADKA: Osoba z jaką słabą planetą najchętniej sięgnie po danie ze zdjęcia? 🙂

Opracowanie z: Dr Arjun Pie Astrology